f movies Merry Christmas Images download in hd free

Always with Kids: material per gaudir de la natura i els viatges amb nens

Entrevista a Laura Montero, cofundadora d'Always with Kids

Hi ha projectes que neixen d’una passió. És el cas d’Always with Kids.

Laura Montero amb el seu fill Gael
Laura Montero amb el seu fill Gael

Laura Montero és una emprenedora nata. Tot i que té una empresa de disseny i comunicació, sempre ha volgut complementar-ho amb un projecte que pogués compartir en família. Així neix el 2010 DeFâbula, una editorial amb llibres que, com a mare, tieta, amiga o padrina li agradaria trobar a les llibreries per als nens. D’aquesta aventura n’aprèn molt i decideix fer un pas més i llançar a la xarxa – des del Masnou-  Always with Kids, una botiga online especialitzada amb material de qualitat per viatjar i anar a la muntanya amb nens.

D’on surt la idea d’Always with Kids?
Nosaltres sempre ho fem tot amb els nens. Volíem que el projecte descrigués una mica la nostra filosofia de fer les coses en família.

Fins i tot l’escalada. Tinc entès que tant a tu com a la teva parella us agrada molt anar a escalar.
Sí! De fet, anant d’escalada amb els nens als Alps austríacs l’estiu del 2015 és quan vàrem tenir la idea de muntar la botiga online. A Àustria les famílies anaven molt preparades, amb material molt bo que aquí a Espanya és molt difícil de trobar, i vàrem pensar que calia que algú ho posés a l’abast de les famílies que comparteixen la nostra mateixa passió.

Escalar amb nens no és senzill. A més, és un esport de risc. Com ho feu en família?
És cert que l’escalada és un esport de risc si no es practica amb responsabilitat i sentit comú. A més, habitualment als peus de via hi ha barrancs, poden caure pedres, cintes i cordes de la paret. Per això és important que sempre hi hagi un adult amb els nens i anar als llocs adequats on no hi hagi perill.

Quins llocs ens recomanaries per anar a escalar amb nens aquí a Catalunya?
Nosaltres anem al Coll de Nargó, al Totxo del porc o Espadelles a Margalef, a l’Abella de la Conca, el racó tranquil de Corbera, o el Roc de l’Alou a Berga. Però tot depèn dels nens.

Quina seria l’edat idònia per començar a escalar amb nens?
L’edat és molt relativa. Si ens hem de guiar pel material que hi ha disponible, serien els quatre anys. A partir d’aquesta edat ja podem trobar arnesos per a nens a la majoria de les botigues d’esport. A la nostra botiga, però, en tenim per a nens més petitons, perquè per experiència sabem que hi ha nens que es poden iniciar abans.

Bruna, la filla de Laura Montero escalant a Montserrat.
Bruna, la filla de Laura Montero escalant a Montserrat – Foto: Always with Kids

Quan van començar els teus fills a escalar?
La Bruna, que quasi té 8 anys, ja fa temps que escala amb nosaltres. El seu primer contacte va ser cap als dos anys. De petits primer els pengem per a què s’acostumin i tinguin el primer contacte amb la roca. A la meva filla li va agradar de seguida. El meu fill Gael, que ara té dos anys, és més poruc. Cada nen necessita el seu temps, però en general els hi sembla divertit. A més, els ajuda a desenvolupar la concentració, la motricitat, l’equilibri… és una manera diferent d’estar en contacte amb la natura, de desconnectar del dia a dia i compartir el temps en família.

Al  blog d’Always with Kids compartiu aquestes experiències.
Sí, amb el blog volem animar a les famílies a viatjar, a fer excursions i a escalar amb nens. Donem idees d’on poden trobar bons llocs d’escalada o com poden gaudir de la natura amb nens jugant a l’aire lliure. Sabem que els nens en contacte amb la natura es desenvolupen de forma més saludable en l’àmbit físic, emocional i mental; per això estem buscant contínuament la millor manera de gaudir de la natura i els viatges amb els nostres petits.

I alhora també oferiu el material adequat per fer-ho a través de la botiga online.
Sí, no només es tracta de vendre material de qualitat i durador, sinó d’oferir un plus d’originalitat, adaptat a les necessitats dels nens.

Posa’m un exemple.
Les maletes Trunki, per exemple. Es tracta d’una maleta molt divertida amb els colors i ratlles imitant una zebra o un tigre. Té les mides d’equipatge de mà i és idònia per portar els petits per l’aeroport, perquè hi poden pujar com si fos un corre passadissos. Gràcies a la corretja de remolc, els pares poden tenir controlats als nens en espais amb molta gent. A més, serveix alhora per transportar les coses dels nens i per jugar!

Genial! I quin joc ens recomanaries per endur-nos a la muntanya?
El que dóna moltes hores de joc i ocupa poc a la maleta és l’Slackline. Es tracta d’una cinta plana que es pot enganxar entre dos arbres, per on els nens han de caminar fent equilibri. La versió per a nens porta una segona cinta per fer de línia d’ajuda i així no obliga als adults a estar tota l’estona al costat donant-los la mà.

I ara com a novetat tenim la caseta a l’arbre. A diferència de les típiques casetes de fusta, aquesta és de tela resistent a l’aigua i pot ser transportada. Així podem crear un espai únic on els nens poden jugar o amagar-se.

Bruna practicant el Slackline - Foto. Always with Kids
Bruna practicant el Slackline amb L’Oriol, el seu pare – Foto: Always with Kids

Però no només penseu en les necessitats dels nens, també en les familiars.
Sí que intentem buscar material que s’adapti al dia a dia de les famílies. Tenim un remolc de bici per a dos nens, per exemple, que s’acobla a totes les bicicletes. És ideal per a les famílies més ciclistes. També es pot fer servir com carret de passeig, i com jogger per sortir a córrer. Un tres en un ideal per a les famílies esportistes.

Seguirem els vostres passos per veure amb què més ens sorpreneu. Sort en aquesta aventura familiar.

"En castellà: Castellà"

Sobre Barbara Vastenavond 526 Articles
Historiadora de l’Art, gestora cultural i mare de dos nens. Convençuda de que cada experiència que vivim enriqueix la nostra vida. Explorar, tocar, viatjar, sentir... és la millor herència que els puc deixar.. Creadora de YouMeKids i coautora de la col·lecció de guies “Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic” .